Hlavní navigace

Lidl, Kaufland a Ahold nabízely falšované masné výrobky

6. 6. 2016

Sdílet

 Autor: depositphotos.com
Které falšované masné výrobky prodávaly největší české markety? Nahlédněte do galerie a nechte si zajít chuť.

Inspekce bere útokem české markety, rozdává pokuty, kam se jen podíváte. Trnem v oku je jim zejména maso. Jak mražené rybí, tak to v konzervách nebo v salámu. Výrobci totiž falšují kde co. A to dokonce i ti, kteří dodávají do supermarketů Lidl, který byl donedávna brán jako ten s čistým štítem, ten, který nabízí kvalitní produkty. A přitom začátkem ledna V klobáse od Babiše zákaznice našla kus injekční jehly. Po nálezu otřesného nepořádku na konci dubna SZPI uzavřela prodejnu Lidl. A konečně poslední případ falšování masných výrobků v Lidlu je z druhé poloviny května: Jistota není nikde: falšované masné výrobky byly v Tescu i Lidlu.

Na pranýři se Lidl ocitl i dnes, kdy ho spolu s dalšími hříšníky inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce označili za prodejce falšovaných výrobků.

Kdo další nabízel falšované masné výrobky?

Werblinski – Konzerva s krůtím masem v balení 110 g

Datum minimální trvanlivosti: do 10. 8. 2017
Výrobce: Zaklady Miesne Werblinski Sp. z o.o. Debnialki Kaliskie 22, 62–800 Kalisz, Polsko

  • Výrobce deklaroval obsah masa 59 %, laboratorní rozbor ale určil skutečný obsah masa na 46,7 %. Závadná šarže se nacházela v distribuci společnosti Kaufland Česká republika.

Kuřecí prsní řízek bez kosti a kůže, hluboce zmrazený, v balení 0,5 kg

Datum minimální trvanlivosti: do 9. 3. 2017
Šarže 20150309 a 13. 4. 2017, šarže 20160413
Výrobce: IRSAHÚS Kft. ALBERTIRSA HOMOKRÉSZ II, země původu: Maďarsko.

  • Výrobce na obal neuvedl žádnou informaci o přítomnosti přidané vody a spotřebitel se tak mohl domnívat, že se jedná o čistou svalovinu. Opak potvrdila laboratorní analýza. Výrobek se nacházel v distribuci společnosti AHOLD Czech Republic, a.s.

PIKOK Chalupářské vepřové maso, v balení 300 g

Datum minimální trvanlivosti: do 2. 3. 2018, šarže L2852
Výrobce: PAMAPOL S.A., ul. Wieluńska 2, 97–438 Rusiec, Polsko

  • Výrobce na obalu uvedl obsah masa v hodnotě 89 %, laboratorní analýza ale stanovila podíl masa na 77,1 %. Potravina se nacházela v distribuci společnosti LIDL Česká republika v.o.s.

BEST-Šunková Delikatesa KRŮTÍ, v balení 120 g

Datum minimální trvanlivosti: do 16. 2. 2019

Země původu: Polsko

  • Výrobce na obalu uvedl ve složení pouze krůtí maso, laboratorní analýza ale potvrdila i přítomnost nedeklarovaného masa vepřového a informace na obalu tak uváděla spotřebitele v omyl ohledně druhu použitého masa.
    Inspekce nevyhovující vzorek odebrala u prodejce Hoan Nguyen Van, 168, 79812 Vrbátky, který ji dle dokumentace koupil v provozovně spol. Kaufland Česká republika v.o.s.

BEST – Šunková Delikatesa KUŘECÍ, v balení 120 g

Datum minimální trvanlivosti: do 23. 12. 2017
země původu: Polsko

  • Výrobce na obalu uvedl ve složení pouze kuřecí maso, laboratorní analýza ale potvrdila i přítomnost nedeklarovaného masa vepřového a informace na obalu tak uváděla spotřebitele v omyl ohledně druhu použitého masa. Inspekce nevyhovující vzorek odebrala u prodejce Hoan Nguyen Van, 168, 79812 Vrbátky, který ji dle dokumentace koupil v provozovně spol. Kaufland Česká republika v.o.s.

Zdroj: SZPI

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).