Hlavní navigace

Levné potraviny prodávaly v prostorách porostlých plísní

14. 3. 2012

Sdílet

Potravinářská inspekce zakázala užívat prostory Levných potravin v Praze pro naprosto nevyhovující podmínky prodeje. Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) našli při kontrolách prodejny společnosti Levné potraviny s.r.o. na ulici Nuselská v Praze 4 natolik závažné nedostatky, že nezbylo než zakázat další užívání jejích prostor.

Potravinářská inspekce zakázala užívat prostory Levných potravin v Praze pro naprosto nevyhovující podmínky prodeje.

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) našli při kontrolách prodejny společnosti Levné potraviny s.r.o. na ulici Nuselská v Praze 4 natolik závažné nedostatky, že nezbylo než zakázat další užívání jejích prostor.

Při první kontrole, která proběhla 28. 2. 2012, v provozovně zjistili mokré zdi od zatékání vody z horního patra a uložili proto opatření k nápravě.

Další kontrola ze dne 13. 3. 2012 ukázala, že prostory skladu a přední části prodejny jsou zcela nevyhovující pro skladování potravin a jejich uvádění do oběhu. Na cca 30 m2 byly na stěnách zjištěny kolonie černé a zelené plísně.

„Potravinářská inspekce proto vydala zákaz dalšího užívání těchto prostor pro skladování potravin a jejich prodej,“ informoval Michal Spáčil, mluvčí SZPI.

Zdroj: SZPI

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).