Hlavní navigace

Léčbu Alzheimera podpoří správně zvolené byliny

27. 2. 2014

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Alzheimerovu chorobu nelze zatím vyléčit. Její postup je možné mírnit posilováním činnosti mozku a také tlumit doprovodné jevy, jako je náladovost, úzkost a deprese. To umí byliny.

Alzheimerova choroba patří mezi deset nejčastějších smrtelných onemocnění. Nejedná se přitom o nemoc výhradně starších lidí, naopak nejméně desetinu nemocných tvoří čtyřicátníci a padesátníci. Chorobu, která se projevuje ztrátou paměti, potížemi s řečí i s orientací, bohužel nelze doposud plně vyléčit. Léky, jež jsou nemocným podávány, se orientují především na posílení mozkové činnosti. Využívají se však také medikamenty, jež mají za úkol zlepšit kvalitu spánku, odstranit agresivitu, zmírnit depresi a ztlumit úzkost.

Tyto vlastnosti můžeme najít také v některých bylinách. Pokud tedy sáhneme po těch správných, je možné léčbu Alzheimerovy choroby efektivně podpořit.

Bylinky zmírní příznaky a pomohou s prevencí

Proti úzkostem a depresím lze nasadit například tinkturu z třezalky nebo výtažky z této byliny ve směsi s lípou a vrbkou úzkolistou, která navíc působí proti nespavosti. Pro zlepšení prokrvení mozku je možné sáhnout po eleuterokoku, velice příznivé účinky při Alzheimerově chorobě jsou zdokumentovány u jinanu dvoulaločného. Pomáhá totiž zmírnit pomatenost, zapomnětlivost i úzkostné stavy.

V prevenci tohoto onemocnění je nutné se zaměřit na očistu tkání, prokrvení mozku a na regeneraci organismu, nervové tkáně a nervového vlákna. K pročištění těla, které je zároveň krokem k určitému omlazení, jsou vyhledávaným čisticím prostředkem právě byliny, například pýr, židovská mochyně nebo směs kopřivy, jetele, řebříčku a pampelišky. K očistě cév pak pomáhá pelargonie, gotu kola a echinacea. K detoxikaci organismu od kyseliny močové pomohou tinktury z pupenů břízy, jasanu a buku.

Čtěte dále: Máma, táta, Alzheimer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Odbornice na bylinnou terapii. Působí ve společnosti Naděje, jež se specializuje na výrobu bylinných tinktur, mastí olejů a výluhů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).