Hlavní navigace

Při léčbě homeopatiky musíte dodržet důležitá pravidla

Sdílet

 Autor: Boiron
Víte, že když se chcete léčit homeopatiky, měli byste například vyměnit svou zubní pastu za jinou, speciální – homeopatickou? Jinak si zbytečně zrušíte účinky homeopatických léků.

Pokud důvěřujete homeopatickým lékům a čeká vás léčba homeopatiky, je dobré znát pár pravidel jejich užívání. Jinak zbytečně vyhodíte peníze za léky a očekávaný efekt se nedostaví, protože si zbytečně sami snížíte účinnost působení léků.

Takže na co myslet především při užívání homeopatik? Pro jejich užívání platí pět základních pravidel. Tady jsou:

Seriál: TAJEMSTVÍ HOMEOPATIE aneb léčba, která budí emoce

1/ Nejíst, nepít

Samozřejmě to neznamená držet hladovku po dobu léčby, ale platí pravidlo, že homeopatika se užívají buď půl hodiny před jídlem (a pitím!) nebo půl hodiny po něm. Nikdy ne zároveň s jídlem. To proto, aby byla jistota, že látky, které jídlo obsahuje, negativně neovlivní účinek léku.

2/ Změňte pastu na zuby

Vyčistit si zuby a poté spolykat homeopatický lék je marná snaha o léčbu. Zuby je nutné si čistit nejpozději půl hodiny před užitím léku, nebo až půl hodiny poté, aby látky obsažené v zubní pastě neovlivnily účinnost. V případě mentolových zubních past je dokonce lepší interval prodloužit na ještě delší (viz dále u bodu 3).

Vůbec nejvhodnější však je podle Edity Krchové, mluvčí firmy Boiron, která je u nás největším distributorem homeopatických léků, koupit si na dobu léčby jinou zubní pastu. Pak nemusíte myslet na dodržování odstupu a neovlivňujete účinek léčby. Zubní pasta se prodává v lékárnách, je označená jako vhodná při léčbě homeopatiky a poradí vám každý lékárník.    

3/ Pozor na mentol a kafr!

„Mentol výrazně snižuje účinek homeopatik, proto pozor na žvýkačky, bonbóny a právě na zubní pasty, které často obsahují mentol, stejně tak ústní vody,“ říká lékař Tomáš Karhan.

Pokud už se mentolových bonbónů či žvýkaček nechcete vzdát na dobu léčby úplně, měli byste je oželet nejméně hodinu před užitím homeopatického léku a hodinu poté. Totéž platí samozřejmě i u mátového čaje, ale pozor je třeba dát i na silná koření či masti s obsahem kafru, nebo na různé voňavé aromatické silice, které si dáváme do aromalampy a vdechujeme je. I to může mít negativní vliv na léky.

4/ Pryč s kofeinem

Stejný důvod, stejná pravidla: také kofein snižuje účinek homeopatik, takže jak pro pití kávy, tak pro zobání pastilek, které obsahují kofein, platí, že když už je nechcete vynechat zcela, zapomeňte na ně alespoň hodinu před a hodinu poté, co si homeopatické léky budete brát.

5/ Zapomeňte na kov

Další důležité pravidlo je: ať už homeopatické léky budete podávat jakkoliv (bližší pravidla v některém z dalších dílů seriálu o homeopatii), tak je nikdy nenechte přijít do styku s kovem. To znamená: nerozmíchávejte je běžnou lžičkou a nepodávejte je na obyčejné lžičce, ale vždy jen plastové. I kov totiž snižuje účinek homeopatik.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).