Hlavní navigace

Názory k článku Konec farmářských trhů kvůli USA? Ani náhodou

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2014 18:45

    Mary (neregistrovaný)

    Myslim, ze znepokojeni nad rozdilnou kvalitou produktu z USA je na miste. Je znamo, ze FDA uz davno vzdala kontrolu farmarskych vyrobku. Toto je vec osobni zodpovednosti a rozhodnuti americkych farmaru. Takze se napr. v chovech bezne pouzivaji antibiotika- dokonce cefalosporinove rady.
    Pokud se dosud v Evrope pouziva ubohe znaceni puvodu vyrobku, typicke <Vyrobeno v EU>,a dokonce ne-cesky vyrobek muze byt oznacen jako cesky, neni potreba si delat iluze o ferovem oznaceni s americkym puvodem, o kvalite nemluve. Zakaznik ma zase smulu. Tedy ten, ktery umi cist, ale nedocte se.

  • 16. 5. 2014 11:03

    čč (neregistrovaný)

    Nečetl jsem to ani celé. Už první dvě tvrzení, že farmářské trhy nekonkurují řetězcům a že globální dohody neohrozí rozhodování místních samospráv jsou takové nesmysly, že nemělo cenu číst dál.

    Samozřejmě že globální dohody a následná legislativa bude diktovat podmínky a ovlivňovat i do nižších pater...

    A co se týče samotného objemu údajně 1 procentního (nevím odkud číslo pan Havel si vycucal), ale je třeba si uvědomit, že dochází k nárůstu a i samotné 1 procento již není málo a to mj. i proto, že na farmářských trzích není zastoupen potravinářský sortiment v celé své šíři, tedy podíl na prodeji určitého druhu potravin bude patrně mnohem větší...a dále by mě zajímal zdroj oné statistiky a to zejména s ohledem na to, že trhovci nemusejí používat registrační pokladny..

    Ovšem být kritizován známým manipulátorem a demagogem panem Havlem, to je pro Jana Kellera ta nejlepší reklama..

  • 18. 7. 2014 17:35

    Pr (neregistrovaný)

    Přesně, jako by mi to ....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).