Kdy je v Praze největší hlad? Ve středu

Autor: Photl.com

Rozvoz jídla sice trochu narušuje estetiku stolování, ale na druhou stranu zase výrazně šetří náš čas. Víte, kdo této služby nejčastěji využívá a co si objednává?

Rozvoz jídla jako fenomén posledních let. Učíme se platit online kartou, rozvoz vyhledáváme hlavně ve středu a zákazníky jsou především muži. Údaje vychází z čísel pražské rozvozové služby Ordr.cz, která je po Praze schopná doručit vám jídlo k obědu do maximálně patnácti minut. To vše díky kurýrům, kteří jsou vybaveni termoxy s jídly a pohybují se s nimi zejména ve středu města.

Jídlo objednávají častěji muži a obědy porážejí večeře

Typickým zákazníkem rozvozu jsou muži, kteří realizují 73 % ze všech objednávek. „Na jednu objednávku evidujeme průměrně dvě až tři jídla. Rozdíl mezi muži a ženami si vysvětlujeme tím, že jsou holt gentlemani a objednávky pro své kolegyně a partnerky realizují ze svého uživatelského účtu na Ordr.cz,” říká výkonný ředitel rozvozové služby Jakub Plas. Obědy jasně porážejí večeře. Obědy u nich tvoří 64 % všech objednávek, naopak večeře jsou každým cca třetím jídlem. Nejoblíbenějšími jídly jsou mezi zákazníky burgery a další jídla spíše západního střihu.

Telefonické objednávky jsou přežitek, použijte net

Nejvíce objednávek je realizováno prostřednictvím webový stránek, a to celých sedmdesát procent. Telefonické objednávky, na kterých rozvoz jídla dlouhá léta stál, ale služba neumožňuje. „Telefonické objednávky jsou s rozvojem moderních technologií přežitkem. Rozhodli jsme se být moderními stejně jako rozvoz funguje například ve Spojených státech, a zatím nám tento tah vychází,” komentuje výkonný ředitel.

Zdroj: TZ Ordr.cz