Hlavní navigace

Kapr bez kostí aneb Štědrovečerní večeře nemusí připomínat pitvu

14. 12. 2010

Sdílet

V některých rodinách chybí kapr na svátečním stole kvůli své bahnité příchuti. V řadě případů se ale lidé rybě vyhýbají kvůli obavám z kostí. V Holešovicích vás naučí, jak se s kostmi vypořádat. Jak na bahnitou chuť kaprů se dočtete ve vánočním speciálu: Přečtěte si: Kapří tipy a triky Neplave tenhle kapr nějak moc břichem vzhůru? A tenhle už zabitý, jak dlouho tu leží? Jak poznáte dobrou rybu? Záleží na velikosti? Co s bahnitou příchutí?

V některých rodinách chybí kapr na svátečním stole kvůli své bahnité příchuti. V řadě případů se ale lidé rybě vyhýbají kvůli obavám z kostí. V Holešovicích vás naučí, jak se s kostmi vypořádat.

Jak na bahnitou chuť kaprů se dočtete ve vánočním speciálu:

Přečtěte si: Kapří tipy a triky

Neplave tenhle kapr nějak moc břichem vzhůru? A tenhle už zabitý, jak dlouho tu leží? Jak poznáte dobrou rybu? Záleží na velikosti? Co s bahnitou příchutí?

Pokud jde o kosti – o bezstarostnost vašeho štědrovečerního hodování se přičiní kulinářská akademie Chefparade v pražské Holešovické tržnici.

V sobotu 18. prosince od 8 do 14 hodin tu pořádá volně přístupnou prezentaci přípravy rybích jídel, do které se můžou návštěvníci osobně zapojit a pak své výtvory ochutnat.

Tato speciální akce pro ty, kteří se chtějí zdokonalit v přípravě rybích pokrmů na štědrovečerní stůl, proběhne v pavilonu 36, kde kulinářská akademie Chefparade sídlí (mezi objektem restaurace SaSaZu a pavilonem 22, kde probíhá farmářský trh).

„Ve spolupráci s Chefparade jsme se rozhodli revolučním způsobem změnit představu Čechů o štědrovečerní rybě,“ konstatuje marketingový manažer Holešovické tržnice Jan Štíhel.

Revoluce v přípravě kapra spočívá v jednoduchém opatření: „Místo podkov je třeba naporcovat kapra na filety,“ říká Eliška Sommerová z kulinářské akademie Chefparade. „To by měl po předvedení správné techniky zvládnout každý,“ dodává.

Vše o akci: V Holešovické tržnici bude odhaleno tajemství vánočního kapra bez kostí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).