Hlavní navigace

Názor k článku Nežádoucí účinky vakcíny proti rakovině děložního čípku jsou vážné od Pavel - Víte, ono rizikové je úplně vše, co kdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 9. 2011 7:08

    Pavel (neregistrovaný)

    Víte, ono rizikové je úplně vše, co kdo dělá, a dokonce i nicnedělání. Dnes je v módě poukazovat na rizika očkování, ale nikde nevidím popis rizik neočkování. Například před zavedením očkování proti černému kašli na něj umíralo vice než 10% dětí. Proti tomu je riziko vedlejších účinků v řádu jeden ke sto tisícům zanedbatelné. Podobné to je i s dalšími povinnými očkováními. Ano, jsou do nás tlačena i očkování, která zdaleka tak nutná nejsou - například chřipka v drtivé většině případů závažné onemocnění není, tak se proti ní očkovat nemá smysl. Podobně očkování proti klíšťové encefalitidě, kde se nakažení dá velice dobře zabránit prevencí.

    Proto mě zajímají ta skutečná čísla o rizikovosti očkování i neočkování. Pokud je pravda, co je psáno v příspěvku o něco výše, tak je opravdu nutný další výzkum těchto rizik a je nezodpovědné toto očkování lidem nutit. Ale líčení jednoho případu vedlejších účinků, jako to je v článku, to je hraní na city a nikomu to nepomůže v racionálním rozhodnutí, které riziko je přijatelnější. To vede jen k naprosto iracionálním reakcím, které způsobují více škody než užitku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).