Hlavní navigace

Iceland nenabízí jen mražené potraviny, nakoupíte tu i pečivo

Sdílet

 Autor: Iceland
Před měsícem se v Praze otevřela již šestá prodejna britského řetězce Iceland. Byli jsme se podívat, co všechno Iceland nabízí a za jaké ceny.

Před měsícem byla v pražském Hloubětíně otevřena již šestá pobočka britského řetězce Iceland, která kromě britských specialit nabízí i řadu českých potravin. Jak už název napovídá, hlavním sortimentem tohoto obchodu je hluboce zmražené zboží, ale najdete tu i standardní potraviny pro běžný denní nákup.

Je libo mražený rakytník?

Za třicet devět korun si tu vyberete z bohaté nabídky hotových mražených pokrmů k obědu nebo k večeři. Sázíte-li na vlastní kuchařské umění, v mrazicích boxech si můžete zakoupit jak mražené maso, a to i rybí, tak i nevšední směsi mražené zeleniny, které v běžných obchodech nenajdete. Zaujala nás i velmi pestrá nabídka mražených dortů a dezertů, pizz, burgerů a krevet. Poměrně pestrá je i nabídka mraženého ovoce. Je libo obrovské mražené ostružiny, směs lesního ovoce, meruněk, borůvek nebo rakytníku? Vše tu najdete.

Veškeré mražené zboží se nachází v mrazicích boxech uprostřed prodejny, v regálech umístěných podél stěn pak narazíte na čerstvou zeleninu a ovoce, zahraniční, ale i české mléčné výrobky, koření, chipsy, alkohol, mnoho druhů pečiva… Rozmanitou nabídku jednotlivých potravin ale nečekejte, všechny druhy koření a více než jeden druh kypřicího prášku tu nehledejte. Obchod sází spíše na kompletnost sortimentu, nikoli na výběr, jako jste zvyklí v supermarketech. Ostatně i prodejní plocha odpovídá spíše menšímu marketu typu expres Tesco nebo Žabka.

Co nás zaujalo, jsou ceny, všechny jsou zaokrouhlené. Žádné halíře se tu nepřepočítávají. Některé běžné potraviny jsou za ceny, které čekáte ve večerce (Hera za 25 Kč), jindy na vás mrkne sleva vskutku nevídaná (Babiččino listové těsto za 13 Kč). Jak to v Icelandu vypadá, již dříve ukázal a popsal náš sesterský server Podnikatel.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).