I takhle se u nás zachází s masem

Autor: SVS

Veterináři dohlížejí na bezpečnost potravin. Podívejte se, s čím se shledali v restauracích a u výrobců během posledního měsíce.

Státní veterinární správa (SVS) jednak pravidelným dozorem ve zpracovatelských závodech a na jatkách předchází tomu, aby došlo k narušení zdravotní nezávadnosti. Také provádí kontroly na základě analýzy rizika, tedy vyhodnocuje, kolik, kdo a co vyrábí, jak dodává apod. „Dále kontrolujeme živočišné potraviny v místě prodeje, a také řešíme podněty. Ty mohou být jak naše, na základě například zjištění laboratoře nebo jiné krajské veterinární správy, tak od občanů, nebo z kontrolní činnosti jiných kontrolních úřadů,“ popisuje ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

„Ideální je sledovat situaci průběžně a hned reagovat. Staráme se o to, aby k velkým problémům vůbec nedošlo,“ popisuje v rozhovoru šéf veterinářů.

Podívejte se na nejnovější nálezy SVS, kdy veterinární kontrola zjistila nepovolené zpracování, maso neznámého původu i vážné problémy s hygienou.