Hlavní navigace

Hubnutí a homeopatie: pomůže, ale sama nestačí

5. 1. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com
Homeopatické léky mohou usnadnit cestu k nižší váze – vždy je ale třeba dodržovat režimová opatření, pevnou vůli a pohyb, ideální pro všechny je rychlá chůze.

Výživová doporučení vypadají jednoduše, ale kdo má problém s nadváhou, ví, že to v běžném denním „provozu“ nemusí být úplně snadné.

Především je nutné jíst pravidelně – menší porce pětkrát denně a je třeba začít již snídaní.

Snídaně tělo uklidní

Zdravě pojatá snídaně tělo uklidní, dodá mu jistotu, že nebude během dne hladovět a že si nemusí „utahovat kohoutek“ výdeje energie.

Ideální jsou obilné kaše s teplým ovocem, oříšky, semínky – sacharidy k snídani dodají tělu a hlavně mozku energii, kterou potřebujete hlavně pro mentální práci.

Nechoďte domů hladoví

Pak je to již snadné – pravidelný, rovnoměrně rozdělený denní příjem. Nezapomínejte tedy na svačiny. Denní příjem by se měl vždy řídit tím, kolik energie vydáte.

Připravte se na příchod z práce – hladoví byste nikdy neměli domů přijít – pak je reálné, že sníte vše, co jste si celý den odepírali.

Stačí si jen dát před odchodem z práce „svačinku“ – lučinu, kousek tvrdého sýra, trochu zeleniny…

Drobné pasti

Nedělejte si zásoby a neobklopujte se jídlem – doma na stole by neměly být lahůdky, oříšky, čokoláda.

Nezapomeňte také na skryté cukry v nápojích, pijte jen neslazené nápoje, čaje nebo teplou vodu s citronem – to je ideální první nápoj dne.

Homeopatie a hubnutí

Homeopatické léky regulují metabolismus přirozenou cestou, nezatěžují vylučovací systémy organismu, můžete je tedy do komplexní léčby organismu zařadit bez obav z nežádoucích účinků. Doporučovala bych osobní návštěvu u homeopaticky vzdělaného lékaře – tzv. “lék na míru“.

Existují ale i možnosti univerzálního použití:

  • Homeopatické léky, které mohou zrychlit metabolismus. Například:
    Calcarea carbonica
    při obezitě „jablíčkového“ typu, silném pocení,
    nebo
    Graphites
    při velmi zpomaleném metabolismu a zácpě, potížích s pletí.
    Ředění 9CH – dvakrát denně pět granulí, ráno a večer, po dva měsíce.
  • Kombinace léků Natrum sulfuricum 5CH a Natrum muriaticum 9CH – obden střídavě po pěti granulích zase zbaví tělo zadržované vody a tím pomůže snížit váhu.
  • Antimonium crudum 9CH pomůže při stavech záchvatového přejídání – užijte pět granulí v době, kdy toto nejvíce hrozí – např. před příchodem z práce domů nebo před návštěvou restaurace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

MUDr. Eliška Bartlová

Homeopatii se věnuje od roku 1992. Je autorkou publikací pro odbornou veřejnost i nezdravotníky. Provozuje ordinaci v Brně zaměřenou na klinickou homeopatii pro děti a dospělé.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).