Hlavní navigace

Názory k článku Novinky v očkování dospělých: vrací se neštovice a černý kašel

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2011 20:25

    Peter (neregistrovaný)

    Nie je vedecky dokázané, že by vakcína proti čiernemu kašľu chránila pred nakazením. Je dokázané len to, že znižuje výskyt typického ochorenia, čo môže znamenať, že nakazení majú atypický alebo miernejší priebeh, takže pokašliavajú a neliečia sa doma a šíria nákazu. V izraelskej štúdii vyšlo, že najlepšími roznášačmi čierneho kašľa sú práve očkovaní.

    Pritom účinky vakcíny trvajú u detí cca 5 rokov a u dospelých možno ešte menej. Štatistiky neúprosne ukazujú, že každoročne 80% prípadov čierneho kašľa je u plne zaočkovaných ľudí!

    To spolu znamená, že očkovať sa v dospelosti v záujme "ochrany dieťaťa" je vedecky nepodložené.

    Pozrite tiež http://ockovanie.org/cierny-kasel-pertussis.html

    Pokiaľ ide o tetanus, konvenčná liečba je podľa niektorých lekárov horšia než choroba samotná. Už v 50. rokoch americký lekár Frederick Klenner prišiel na to, že vysoké vnútrožilové dávky injekčného vitamínu C (rádovo desiatky gramov denne) neutralizujú tetanický toxín skôr, než sa stihne viazať na synapsie, a že na úspešné vyliečenie človeka stačia 4 dni. Tieto poznatky boli nezávisle skúmané aj na zvieratách so 100% úspešnosťou. Dokonca v kontrolovanej štúdii v univerzitnej nemocnici v Dhake zistili, že už slabý 1g denne znížil úmrtnosť u detí zo 70% na 0 a u dospelých na 30% (keby nasadili vyššie dávky, mohli zrejme prežiť aj všetci dospelí).

    Vitamín C je lacný a nepatentovateľný, takže takáto jednoduchá liečba nevzbudila náležitú pozornosť a je dodnes ignorovaná a tetanus je stále strašiak.

  • 26. 4. 2011 17:09

    Sten (neregistrovaný)

    Vakcinace proti černému kašli sice není stoprocentně účinná, přesto má 50 až 95 % účinnost, tj. nejméně polovina lidí, kteří ji podstoupí, nemohou černý kašel dostat (a tedy ani roznášet). Nicméně vakcinace vydrží jen pět až deset let. Ty statistiky to ukazují jenom proto, že naprostá většina lidí v onom vzorku bylo naočkovaných. Navíc existují dva druhy očkování (DTP a DTaP), přičemž ve vyspělých zemích (včetně ČR) se používá bezpečnější DTaP, který ale pomalu ztrácí účinnost spolu s tím, jak bordetella pertussis mutuje.

    Nevím, jak je to s léčbou tetanu pomocí nitrožilních vysokých dávek vitamínu C, ale tady jde spíše o to, že tetanus má velmi rychlý průběh a může zabíjet během pár dní, tedy mnohem dříve, než je nemoc vůbec diagnostikována, stejně tak nitrožilní podávání léků po dobu několika dní je dost drahé ve srovnání s jedním tetanovým boosterem. Navíc ani po úspěšné léčbě není člověk chráněn před opětovnou nákazou. Očkování proti tetanu na druhou stranu chrání téměř stoprocentně.

  • 23. 3. 2013 5:41

    Peter (neregistrovaný)

    Tu sú podrobné a aktuálne informácie o výskume vakcíny proti čiernemu kašľu. Je mnoho dôkazov o tom, že vakcína môže prinajlepšom zmierniť priebeh ochorenia u očkovaného, aj to len pomerne krátko po očkovaní, a nemôže zabrániť ani nakazeniu, ani šíreniu nákazy v populácii. http://rizikaockovania.sk/dok/Kolektivna_imunita-myty_a_fakty.pdf

  • 27. 5. 2013 14:18

    kumarke (neregistrovaný)

    pred 6 lety jsem se nechala ockovat proti nestovicim, protoze jsem je jako mala nemela a bylo to na doporuceni detske lekarky moji dcery. Dcera je pred 14ti dny prinesla ze skolky a ja je ode dneska mam potvrzene taky.
    Vyhodila jsem cca 1400 korun a ted budu pry min. 2 tydny na neschopence.

  • 7. 1. 2019 10:13

    bez přezdívky

    Co se týče názorů Prymula-Chlíbek, tak těm zcela určitě není možno věřit, jelikož patří k zastáncům té strany, která je aktivně zapojena k tomu, aby se očkovalo o sto šest.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).