Farmářské trhy 2013 brzy skončí, nabízejí ale nákup z domova

Šanci navštívit některý z dobrých farmářských trhů máte do konce roku ještě několikrát. Navíc zahajuje provoz nový e-shop s farmářskými produkty.

Silvestr před Silvestrem na Jiřáku

Farmářský trh na Jiřáku zakončí letošní sezónu v sobotu 28. prosince. Otevřeno bude mimořádně až do 18 hodin a k poslechu i tanci zahrají dvě živé kapely. Budou připraveny rozmanité chlebíčky a šlehačkové větrníky, perlivé víno nebo horký svařák. „Přijďte si udělat generálku na Silvestra,“ zvou pořadatelé. „Chtěli bychom touto akcí poděkovat za letošní úrodu, rozloučit se s farmáři a začít se těšit na novou sezónu 2014. Trh bude otevřený od 8 do 18 hodin. Podle počasí budou přítomni i zelináři a ovocnáři a samozřejmě pekaři, uzenáři, farmáři se sýry a mléčnými výrobky, neformální občerstvení a živá hudba v podobě skupin Motovidlo a The Brownies.“

Farmářské tržiště Jiřák je tedy letos v provozu ještě v pátek 20. 12., v sobotu 21. 12., na Zlatou neděli 22. 12. a posledním prodejním dnem bude sobota 28. 12.

Více: Farmářské tržiště Jiřák

Nová sezóna na náměstí Jiřího z Poděbrad začne pravděpodobně 25. ledna 2013. „Vše záleží na počasí,“ říká pořadatel, „pokud bude kolem nuly, budeme mít otevřeno v běžné tržní dny, pokud bude ale silný mráz, otevřeme jen v sobotu. Přesně o tom budeme informovat na našem webu a facebooku.“

Farmářské tržiště Náplavka bude tuto sobotu 21. prosince letos poslední. Trhovce tu najdete od 8 do 14 hodin. Pokračovat bude od února, rozhodnutí záleží opět na počasí.

Více: Farmářské tržiště na Náplavce

Kulaťák se ukládá k zimnímu spánku, nabízí ale nákup z domova

V pátek 20. a v sobotu 21. prosince končí sezóna i pro Farmářské trhy na Kulaťáku. Adventní farmářské trhy se konají v pátek od 12 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

Přestože zimní pauza potrvá až do 8. 3. 2014, své oblíbené potraviny můžete nakupovat i v tomto období. Pořadatelé totiž přicházejí s nabídkou produktů, které znáte z farmářských trhů, na novém e-shopu www.farmmenu.cz. „Rádi bychom postupně nabídli bohatý sortiment farmářských produktů i mimo trh po celý týden ve virtuální tržnici, a k tomu by měl sloužit tento web,“ říká pořadatel. „V první fázi se zaměřujeme zejména na kvalitní moravské vyzrálé hovězí maso. Vyzrálé maso je vhodné jak pro začátečníky, tak pro zkušené kuchaře. Příprava je jednoduchá a rychlá.“ V nabídce najdete i sýry, vína a další lahůdky.

Více: Farmářské trhy na Kulaťáku

Plzeňské farmářské trhy končí již čtvrtou úspěšnou sezónu

Zakončení čtvrté sezóny Plzeňských farmářských trhů obstarají jubilejní dvacáté letošní trhy. Uskuteční se v sobotu 21. prosince. Mlýnskou strouhu zaplní více než 40 prodejců vynikajícího jídla. Startují v 8 a končí ve 12 hodin. Pulty stánků budou plné čerstvých vánočních kaprů, kachen, kuřat, uzenin, pečiva, mléčných výrobků i hovězího masa. Pořadatelé Plzeňských farmářských trhů mají za sebou již čtyři úspěšné sezóny. „Úspěch Plzeňských farmářských trhů stojí na vytváření dlouhodobé důvěry mezi pořadatelem trhů – prodejci a spotřebiteli. Klademe důraz na prodej prvotřídního, tuzemského jídla s dohledatelným původem přímo farmáři nebo jejich pověřenými prodejci. Důkladná kontrola původu zboží je naprosto klíčová,“ říká Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů ze sdružení ENVIC.

Základní „jádro“ prodejců tvoří asi 30 farmářů především z Plzeňského kraje a krajů sousedních. V příštím roce odstartují trhy už 29. března. Pokračovat budou ve čtrnáctidenním intervalu až do 20. prosince.

Více: Plzeňské farmářské trhy

Kompletní přehled farmářských trhů v ČR najdete zde:

FARMÁŘSKÉ TRHY – termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR

Připravili jsme pro vás:

2 názory Vstoupit do diskuse
poslední názor přidán 20. 12. 2013 21:55