Hlavní navigace

Farmářské slavnosti zvedají zájem o kvalitní tuzemské potraviny

7. 5. 2012

Sdílet

 Autor: http://eagri.cz/pu­blic/web/farmar­ske_slavnosti
Většina lidí ani netuší, kolik zajímavých statků a farmářů v jejich okolí funguje, a to navíc s prodejem výrobků přímo ze dvora. Můžete je poznat v cyklu farmářských slavností.

Farmářské slavnosti s podtitulem „pro rodiny s dětmi“ se konaly úspěšně na mnoha místech již v minulém roce. Letos pokračují a zvou k návštěvě statků a farmářů, kde čeká jednak zábavný i naučný program, ale také ochutnávka lokálních potravin s možností nákupu domů.

„Jedním z důvodů konání Farmářských slavností je zvyšování zájmu lidí o kvalitní tuzemské potraviny a podpora drobných zemědělců v jednotlivých regionech. Většina lidí totiž netuší, kolik zajímavých statků v jejich okolí funguje, a to navíc s prodejem výrobků přímo ze dvora,“ sdělil Josef Stehlík, předseda Asociace soukromého zemědělství ČR.

Farmářské slavnosti pořádá Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR. Vstupné je pro všechny zdarma.

Farmářské slavnosti pokračují v Radonicích u Prahy

Poznat život na farmě, proniknout do tajů výroby mléka, projít si farmářskou stezku, tančit či ochutnat dobroty středočeských farmářů přímo z domácí produkce. To vše budou moci návštěvníci Farmářských slavností, které se konají na zemědělských statcích po celé České republice.

Přijďte v sobotu 19. května na farmu Stanislava Němce v Radonicích a zažijte se svou rodinou netradiční den v prostředí českého venkova.

Po první úspěšné akci v jihočeském Chlumečku, kterou navštívilo více než pět tisíc lidí, se Farmářské slavnosti přesouvají do středních Čech. V sobotu 19. května je bude hostit Němcova farma Radonice u Prahy. A návštěvníci se mají na co těšit. „Kromě hospodářských zvířat, ukázky zemědělských strojů, skladů obilí a zajímavých informací ze života na farmě, jsme připravili pro příchozí pestrý program,“ říká Helena Neumannová z pořádající společnosti Park Tři Věže.

Na své si však přijdou i milovníci dobrého jídla a pití. Návštěvníci se mohou těšit na grilování v podání Redhotů, týmu dvojnásobných mistrů České republiky v grilování, a na stánky farmářů z okolí, od kterých budou moci ochutnat místní speciality nebo si je zakoupit s sebou domů

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Farmářské slavnosti 2012

  • 19. května 2012
    Stanislav Němec, rodinná farma zabývající se výrobou mléka
    Radonice, okres Praha-východ
  • 16. června 2012
    Svaz chovatelů ovcí a koz ČR, přírodní areál Zlobice u Lipůvky, okres Brno
  • 1. září 2012
    Jan Sochor, rodinná farma zabývající se rostlinnou výrobou
    Dolany u Opatovic nad Labem, okres Pardubice
  • 15. září 2012
    Cyril Kosík, rodinná farma zabývající se pěstováním vinné révy
    Tvrdonice, okres Břeclav
  • 6. října 2012
    Vladimír Pešta, rodinná farma zabývající se pěstováním krmných plodin a výrobou mléka
    Bor u Sedlčan, okres Příbram

Více na www.farmarskes­lavnosti.eagri­.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).