Hlavní navigace

Falešný těhotenský test vyjde na tři stovky

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Kdo si falešný pozitivní test asi kupuje? Těhotná žena na dně nebo milenka, která touží získat zpět svého ex? Zkusili jsme si takový test objednat.

Před několika týdny byl na internetu spuštěn web ttest.cz. Žádná na koleni vytvořená stránka amatéra, na první dobrou vás ani v nejmenším nenapadlo, že by mohlo jít o pokoutnou site. Otevřete a začtete se do prvních řádků. A už se vám stránka tak nevinná nezdá. Její autor na ní totiž nabízel pozitivní těhotenský test, který označil za „nejsilnější zbraň na muže“.

Možná jste se teď pousmáli a řekli si, co ti lidé dneska nezpeněží, ale o pár vteřin později si musíte říkat, že tohle je tak trochu přes čáru. K čemu papírek se dvěma čárkami může být užitečný a kdo si ho asi tak kupoval?

Citace z webu ttest.cz

  • Máme pro vás nejsilnější zbraň na muže „Pozitivní těhotenský test“.
  • I přesto, že jsou muži nejsilnější hrdinové a snaží se zaujmout vedoucí pozici ve vztahu, máme snad jedinou zbraň, kterou dokážeme muže zaskočit, rozplakat nebo ukázat svou pravou mužnost.
  • Každý chlap si myslí, že umí všechno a že má vše pod kontrolou, tak proč si ho neotestovat a nepřekvapit ho něčím, co by od vás nikdy nečekal a zároveň si tak ověříte jeho tatínkování.

Dobrý fór, nebo vydírání?

Zní mi to jako zloba zoufalé ženy, která těhotná zůstala bez prostředků, zázemí a partnera. Zlostné výkřiky od ženy, která má muže za podřadné jedince, na které si umí došlápnout leda těhotenským testem.

V redakci tento web spustil nevídanou diskuzi. Mnozí ho okamžitě odsoudili jako vskutku nemístné žertování o vážné věci, já jsem se stala černou ovcí, která si dokázala představit koupi těhotenského testu za účelem šprýmu hodného Enšpígla.

Objednali jsme si pozitivní těhotenský test
Autor: Isifa.cz

Objednali jsme si pozitivní těhotenský test

Ano, za každých okolností by to byla hra s city a nervy protistrany, ale dokážu si představit scénu, kdy se padesátiletá žena po ránu a na apríla svěří svému manželovi s radostnou událostí… Stejně tak si dovedu představit, jak se asi tváří otec pěti dětí při pohledu na další dvoučárkový papírek… Pokud by do pěti minut následovalo přiznání, nemám s takovou formou žertu žádný problém.

Situace se však radikálně mění, pokud si někdo těhotenský test objedná za účelem vydírání, donucení ke svatbě nebo poskytnutí peněz na interupci. Například v Polsku se podle Českého rozhlasu zneužívání těhotenských testů hodnotí jako trestný čin s odnětím svobody až na tři léta. U nás to trestné není, proto mohou existovat obchody jako ttest.cz.

TIP: Jak vypadá pozitivní těhotenský test.

Dvě čárky za tři stovky

Tak jsme si taky 6. května objednali a přes účet pozitivní test zaplatili. Přišel nás i s poštovným na 319 Kč. Když i po čtrnácti dnech schránka zela prázdnotou, rozhodli jsme se prodejci napsat urgenci. Nereagoval. Za další dva dny jsme na účtu objevili vrácenou platbu v plné výši. Stránky ttest.cz náhle nefungují. Zjevně zasáhla Česká obchodní inspekce, která již dříve prostřednictvím Českého rozhlasu upozorňovala na přílišnou strohost stránek. Chyběly zde totiž údaje o provozovateli a o obchodních podmínkách. Etiku podnikání jí nepříslušelo hodnotit, neb tento aspekt zákon o ochraně údajů nezohledňuje.

Dlužno podotknout, že i když jsme s nákupem neuspěli a stránka už neexistuje, pozitivní těhotenské testy se na internetu šíří dál. Na inzertních portálech jsou k mání za bratru tři sta korun. Oslovili jsme dvě ženy, které je nabízejí. Inzerentka ze Zlína byla ochotna se sejít, druhá žena ze Svitav by nám test poslala jen na dobírku.

Pokud stojíte o pomočený papírek se dvěma čárkami, zatím si ho u nás legálně můžete kupovat a zjevně i nabízet. Pokud by však např. soud vyhodnotil užití pozitivního těhotenského testu jako prostředek k naléhání na druhou osobu, má prodejce i kupující zjevně zaděláno na problémy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).