Hlavní navigace

Dnes začal festival Evolution. Byli jsme se podívat

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz /Karel Choc
Právě dnes začal třináctý ročník festivalu Evolution, který nabízí jak potraviny, tak i vystoupení zástupců alternativní či celostní medicíny. Co nás zaujalo?

Právě dnes s úderem desáté dopolední začal na Výstavišti Praha Holešovice již třináctý ročník festivalu Evolution (dříve Biostyl). Ať už fandíte zdravému životnímu stylu, nebo osobnímu rozvoji, nebudete zklamáni. Vždyť tu vystavuje čtyři sta výrobců a během festivalového programu vystoupí více než sto padesát řečníků, lektorů, učitelů, ale i praktiků. Kromě zástupců konvenční, alternativní či celostní medicíny budou na festivalu zastoupeni profesionálové z oboru kosmetiky, renomovaní koučové poradí, jak naplno využít svůj potenciál, psychologové a odborníci se podívají na vaše vztahy a pedagogové představí nejnovější trendy ve vzdělávání dětí i dospělých.

Kdo nás zaujal?

Fronta, která se táhla před pokladnami už v půl desáté dopoledne jasně značila, že zájem o festival bude letos opět veliký. „Jsme tu letos po třinácté a musím říct, že jsme čím dál lepší. Trendy zdravého životního stylu, osobního rozvoje, bio potravin a ekologického zemědělství mají v České republice vzestupnou tendenci. Mám radost, že se i vystavovatelé v expozicích zlepšují, přicházejí s dalšími novými výrobky a u příležitosti konání festivalu si připravují novinky, se kterými se právě u nás chtějí pochlubit,“ řekl na úvodní tiskové konferenci Ctirad Hemelík, spoluzakladatel festivalu.

Jednou z novinek, která je na festivalu k mání, je BIO Smrkáček od firmy Kitl, kterou před časem navštívil náš sesterský server Podnikatel.cz. Podnikatel založil firmu inspirovanou životem Fausta z Jizerských hor. Naprostá novinka z mladých smrkových výhonků a vitaminu C vás velmi chutnou formou prý zbaví rýmy a nachlazení. K vidění je i pečení chleba, které obstarává Jiří Koláček hned v pravém křídle Veletržního paláce. Jak chleba vyrábí, si můžete přečíst u nás – Koláčkova pekárna vyrábí 100% žitný chleba, po kterém baží Češi i Němci – anebo se pana Koláčka můžete na festivalu rovnou zeptat.

Svůj stánek zde má i PRO-BIO, firma Martina Hutaře: Vizionáře, který na česká pole vrátil špaldu. Hned u vchodu představuje hlavně své novinky, kterými jsou sušenky z čočkové mouky, sušenky z červené pšenice a z čirokové mouky. Narazíte tu i na výrobky Josefa Sklenáře z Biofarmy Sasov, která své masné výrobky a uzeniny bez chemie, ale i vyzrálé maso dodává do prodejen Sklizeno. Asi vůbec největší stánek má Tereza Havrlandová, majitelka raw food firmy Lifefood, která si chtěla vydělat patnáct tisíc měsíčně, teď má firmu se sto zaměstnanci. Představuje zde jak opravdu velmi širokou řadu slaných krekrů a chipsů, tak i proteinové nápoje a raw tyčinky.

O kus dál jsme ochutnali České Ghíčko a Ghítelu – něco jako oříšková pomazánka, ale ve zdravém podání. Kdybychom chtěli, tak tu i oblékneme do biobavlny, nakoupíme ekologické prostředky na očistu bytu i prádla, a dokonce si tu zacvičíme jógu. Pokud bychom se stavili zítra, bude tu své knihy podepisovat Hanka Zemanová, jejíž novou kuchařku jsme vám představovali před necelým půlrokem: V mé nové biokuchařce se potkává tradiční medicína se selským rozumem, říká Hanka Zemanová.

Festival probíhá až do neděle, za základní vstupné dáte dvě stě třicet korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).