Hlavní navigace

Když si zacvičíte, pomůžete pokožce. Jak?

29. 3. 2017

Sdílet

 Autor: Archív Herbalife
Vhodný sport rozproudí krev, odplavuje toxiny, odbourává stres, vytvaruje svaly. A to vše se projeví na pleti.

Sportujeme z různých důvodů. Chceme zhubnout, zpevnit tělo, být fit nebo si třeba zlepšit náladu. Cvičení má mnoho příznivých dopadů na naše tělo i psychiku. Věděli jste, že má pozitivní vliv i na pleť?

Jak konkrétně cvičení zlepšuje stav a vzhled naší pokožky?

Odplavuje toxiny

Když cvičíme, zvyšujeme náš krevní průtok v hlubších vrstvách kůže. Potní žlázy se otevírají a tím se vylučují toxiny a další látky, které jinak ucpávají póry.

Hned po cvičení se nezapomeňte osprchovat. Tím odstraníte vyloučené nečistoty a zamezíte opětovnému zanesení pórů.

Vytvaruje svaly

Cvičením postupně formujeme svaly a zpevňujeme celé tělo. Tím, jak roste svalová hmota, zlepšuje se stav i vzhled pokožky. Ta se vypíná a působí mnohem krásnějším a mladistvějším dojmem.

Díky cvičení zatočíte také s celulitidou. Sice nezmizí úplně, ale viditelně zmírní její projevy.

Rozzáří pokožku

Tento žádoucí efekt se dostaví okamžitě po cvičení. Možná jste si už sami všimli, že pleť je po cvičení pružná, vypjatá a svěží.

Při zvýšené aktivitě totiž začne vaše srdce pumpovat a čerpat okysličenou krev, která se spolu s živinami dostává do hlubších vrstev pokožky. Zrychlená cirkulace krve pak doslova rozzáří vaši pleť.


Autor: Archív Herbalife

Odbourá stres

Stres se nepříznivě podepisuje na vzhledu pleti. Cvičení představuje jeden z nejlepších způsobů, jak se ho zbavit. Pokud si chcete pročistit hlavu, dopřát svému tělu pohyb a zároveň při tom udělat něco pro svou pleť, vydejte se na dlouhou procházku přírodou, běžte na hodinu pilates nebo si jděte zaplavat.

Rozhodně si vyberte takový druh sportu, který vás bude bavit, budete jej provozovat pravidelně a na který se budete těšit.

Stopněte stres – 7 aktivit, které vás zabaví:

Další tipy pro zdravou pleť:

  • Pokud se pohybujete na čerstvém vzduchu, nezapomeňte chránit pokožku před škodlivými vlivy UV záření. Vychutnávejte si sluneční paprsky po nanesení krému s ochranným faktorem. Krémy s SPF obohacené o hydratační složky pomáhají redukovat vrásky a udržovat pleť vyživenou, hebkou a jemnou.
  • Pokud si chcete v létě zacvičit na čerstvém vzduchu, vyhněte se době mezi 11 a 14 hodinou, kdy přicházejí největší vedra.
  • Nezapomeňte na správný výběr sportovního oblečení. Kombinace horka a přiléhavého oděvu vyrobeného z umělých materiálů dokáže způsobit velmi nepříjemné podráždění kůže. Proto raději vybírejte oblečení z bavlny a dalších přírodních materiálů.
  • Chodíte si pravidelně zaplavat do bazénu? Rozhodně se vždy po plavání osprchujte. Chlór dokáže vaši pokožku i vlasy opravdu potrápit. Způsobuje nadměrné vysoušení pleti a tím urychluje její stárnutí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Expertka na péči o pleť společnosti Herbalife

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).