Charakter a kvalitu, slibuje nový chotěbořský pivovar

Pivo již není to, co bývalo, řekli si nejspíš v Chotěboři na Havlíčkobrodsku a po čtyřiceti letech zde v květnu vyroste nový takzvaný průmyslový pivovar, který bude vařit tradiční pivo, které má říz, je hořké a plné. Na trhu se totiž vyskytuje často nepoctivé rychle zrající takzvané europivo, které má s tím tradičním českým pramálo společného. Pokud se vám už teď sbíhají sliny na jazyku, na první kousky si musíte počkat až do června. V první fázi budou v Chotěboři vyrábět zhruba deset tisíc…

PivoPivo již není to, co bývalo, řekli si nejspíš v Chotěboři na Havlíčkobrodsku a po čtyřiceti letech zde v květnu vyroste nový takzvaný průmyslový pivovar, který bude vařit tradiční pivo, které má říz, je hořké a plné.

Na trhu se totiž vyskytuje často nepoctivé rychle zrající takzvané europivo, které má s tím tradičním českým pramálo společného. Pokud se vám už teď sbíhají sliny na jazyku, na první kousky si musíte počkat až do června. V první fázi budou v Chotěboři vyrábět zhruba deset tisíc hektolitrů piva. O novém pivovaru informoval server Aktuálně.cz.

Česká republika v pití zlatého moku vévodí jiným zemím. Každý občan naší země včetně kojenců vypije za rok téměř sto šedesát litrů, na druhou stranu podle Českého svazu pivovarů a sladoven vzrostla vloni produkce nealkoholické­ho piva.

Foto: Agentura SCX