Česká mykologická společnost hlásí: Rostou!

Sotva houbaři dojedli smaženici, ochlazení, přeháňky a vítr naznačují, že nás čeká další úroda hub, ale i malá přestávka: „Stále spíše vlhké počasí s ochlazením by mohlo vytvořit příznivé podmínky pro další růst hub během září, přesto po velmi vypjaté růstové vlně letních hub lze počítat současně i s menší přestávkou a přechodem na některé další podzimní druhy, které se letos ještě nevyskytovaly,“ říká Ing. Jaroslav Landa z České mykologické společnosti.

Sotva houbaři dojedli smaženici, ochlazení, přeháňky a vítr naznačují, že nás čeká další úroda hub, ale i malá přestávka: „Stále spíše vlhké počasí s ochlazením by mohlo vytvořit příznivé podmínky pro další růst hub během září, přesto po velmi vypjaté růstové vlně letních hub lze počítat současně i s menší přestávkou a přechodem na některé další podzimní druhy, které se letos ještě nevyskytovaly,“ říká Ing. Jaroslav Landa z České mykologické společnosti.

Čtěte téma:Kampak, Češi? Na houby!

Proč je právě u nás houbaření tak populární?