Hlavní navigace

Bohuslav Sobotka: Děti a senioři ušetří na lécích

27. 1. 2017

Sdílet

 Autor: depositphotos.com
„Zdraví není zboží a nesmí být dostupné jen pro vyvolené či nejbohatší. Jsem rád, že ministr Ludvík plní další důležitý úkol a vládě předloží návrh na snížení doplatků na léky pro dětské pacienty a také důchodce, který má moji plnou podporu,“ uvedl předseda vlády. Kolik kdo ušetří?

Děti, resp. jejich rodiče, a senioři ušetří na lécích. S tímto prohlášením dnes přišel předseda vlády Bohuslav Sobotka při návštěvě Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Zde se v doprovodu ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka setkal s pracovníky nemocnice a jednal s řediteli přímo řízených nemocnic.

Jak se ušetří? Sníží se ochranné limity na doplatky

„Klíčovou prioritou vlády a ministerstva zdravotnictví, které vede ČSSD, je zajištění kvalitní a dostupné zdravotní péče. Zdraví není zboží a nesmí být dostupné jen pro vyvolené či nejbohatší. Jsem rád, že ministr Ludvík plní další důležitý úkol a vládě předloží návrh na snížení doplatků na léky pro dětské pacienty a také důchodce, má moji plnou podporu,“ uvedl předseda vlády. Návrh přitom počítá s tím, že sníží takzvané ochranné limity na doplatky. U dětí do osmnácti let a u osob od šedesáti pěti do šedesáti devíti let se maximální roční spoluúčast sníží ze současných dvou a půl tisíce na tisíc korun, u osob od sedmdesáti let na pět set korun. „Po překročení stanoveného ochranného limitu zdravotní pojišťovna vrátí pojištěnci částku, kterou zaplatil navíc. Je to další důležitý krok v plnění programových cílů ČSSD i vlády, kdy chceme více pomoci rodinám s dětmi i důchodcům,“ řekl Bohuslav Sobotka.

Zdroj: TZ Ministerstvo zdravotnictví České Republiky

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).