Hlavní navigace

Názory k článku 5 metod půstu a detoxikace

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2016 8:43

    Ivan (neregistrovaný)

    Detoxikaci zdravý organismus nepotřebuje, je to tradiční omyl. Lidské tělo má dostatek mechanismů jak dostat toxiny z těla a jediné co je třeba udělat je přestat konzumovat nevhodné potraviny, jako třeba fastfood s colou.
    Půst se doporučuje v maximální délce 24 hodin, delší půst organismu neprospívá.
    Tlusté střevo se nemůže zanést bakteriemi, není to trubka od sifonu. Díky peristaltickým pohybům a rychlé obnově střevní sliznice bakterie průběžně odcházejí z těla ven.
    Křesťanský půst nemá žádnou souvislost s nějakou očistou, je to praktické opatření na předjarní nedostatek potravin, smyslem bylo nesežrat v zimě všechna hospodářská zvířata. Půstem se tehdy rozuměla strava bez masa savců, nikoliv dnešní půst ve smyslu nepřijímání potravy.

  • 19. 3. 2016 14:34

    Roman (neregistrovaný)

    Tak tak, naprosto souhlasím, jenom bych doplnil že nejlepší cesta ozdraven organismu je vynechat absolutně alkohol a pořádně spát, odpočívat když si o to tělo řekne, ne až když je čas. Ale hlavně ten alkohol, jed, organické rozpouštědlo, hnus. Postupně poškozuje játra, pomalu a nenápadně. Kdokoliv pije alkohol pravidelně, je ohrožen. Pivo po obědě to je zaručený postup jak si přivodit rakovinu slinivky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).