Hlavní navigace

3 extra jednoduché tipy pro zdravou pleť v zimě

30. 10. 2012

Sdílet

 Autor: Photl.com
Co je třeba dělat jinak než v létě, aby pokožka zůstala zdravá? Péče o pleť v zimním období má svá specifika. Není to ale žádná věda ani nic drahého.

Co potřebuje pleť v zimě více než v jiných obdobích roku? „Odpověď je jednoduchá – je to dostatečná výživa a ochrana,“ říká dermatoložka Gréta Wohlová z Laserového centra Anděl (www.lcandel.cz). Hlavní zásady péče o pleť v chladných měsících jsou velmi jednoduché a dají se stručně shrnout do tří bodů.


Autor: Photl.com

1. Mastnější a výživnější krémy

Studené a mrazivé zimní období a náhlé střídání teplot při přechodu z vnitřního vytopeného do venkovního chladného prostředí a naopak, přináší pro naši pleť značnou zátěž. Stává se sušší, má větší sklon k červenání a tvorbě rozšířených žilek. Proto je vhodné lehčí hydratační krémy změnit za prostředky mastnější a výživnější.

2. Ochrana před UV zářením i v zimě

Ani v zimním období nesmíme zapomínat na UV záření a používat krémy s ochrannými UV filtry (SPF minimálně 15). Vhodnou ochranu pro pleť poskytuje také kvalitní make-up. Konkrétní kosmetické přípravky volíme vždy podle typu pleti.

3. Nejen kosmetika, ale dobré rukavice

Kromě obličeje jsou rozmarům počasí vystaveny také naše ruce, kromě výživných krémů jim velice prospěje nošení rukavic.

„Následky nedostatečné péče o pleť – rozšířené žilky i pigmentace lze sice v současné době úspěšně řešit lasery či IPL (intenzivním pulzním světlem), ale prevence jejich vzniku se nám jistě vyplatí,“ říká Gréta Wohlová.

Čtěte dále: Denní mytí v zimě škodí kůži

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).