Hlavní navigace

Nejprodávanější výživa pro sportovce? Vede kolagen

13. 6. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com / 120na80.cz
Jaké jsou nejprodávanější potravinové doplňky pro sportovce?

Nejen sportovci na profesionální úrovni potřebují běžnou stravu doplnit o speciální výživu určenou pro sportovce. Zajímá vás pohled olympijského lékaře? Přečtěte si rozhovor s Jaroslavem Větvičkou na serveru Vitalia.cz. Při pravidelné fyzické aktivitě přijdou vhod vitamíny a minerály v podobě vápníku, céčka a hořčíku, extrakt z ginkgo biloby, zelené kávy nebo čaje. Kromě doplňků stravy by i amatérští sportovci měli jídelníček obohatit o kreatin, sacharidy, aminokyseliny a proteiny,uvádí Pilulka.cz.

Základní množství proteinů dokážeme bez problémů čerpat z běžné stravy. Nicméně pokud máme víc pohybu, měli bychom uvažovat o vhodných proteinových doplňcích. Odborníci proteiny doporučují právě při sportu, ale také například při dietě.

Podívejte se, jaká výživa pro sportovce se nejvíc prodává podle online lékárny Pilulka.cz

Dacom Pharma Colafit


Autor: Pilulka.cz

COLAFIT 120 kostiček – čistý krystalický kolagen typu I 99,9 %. Kolagen je přirozenou součástí kloubů a kloubní chrupavky, vazivových tkání, kloubních pouzder, kostí, kůže, zubů. 

Kolagen se v rostlinné říši vůbec nevyskytuje a z živočišné stravy se téměř všechen kolagen zničí při tepelné úpravě – vařením, pečením apod. Proto je důležité kolagen tělu dodávat v takové formě, která je pro organizmus využitelná, a tím je tento doplněk stravy obsahující krystalický kolagen čistoty 99,9 %.

NUTREND AMINO BCAA


Autor: Pilulka.cz

AMINO BCAA MEGA STRONG tabs obsahují 1000 mg nejdůležitějších esenciálních aminokyselin BCAA v každé tabletě. Jednotlivé aminokyseliny L-leucin, L-isoleucin a L-valin jsou v optimálním poměru 2:1:1, který přesně odpovídá potřebám organismu při zátěži.

Používejte BCAA a zajistíte tak ochranu svalové hmoty a účinnější regeneraci.

Lepicol PLUS trávicí enzymy


Autor: Pilulka.cz

Lepicol je doplněk stravy, obsahující vlákninu psyllium, která přispívá k udržování normálního střevního tranzitu, napomáhá tedy správnému a snadnému vyprazdňování, dále pak obsahuje specifické živé kultury, inulin a na rozdíl od Lepicolu Basic navíc trávicí enzymy.

MedPharma L-Carnitin


Autor: Pilulka.cz

L-Carnitin – „spalovač tuků“ je aminokyselina, která přenáší mastné kyseliny do svalových buněk, ve kterých dochází k jejich spalování na energii.

  • Inulin příznivě podporuje trávení a tvorbu zdravé bakteriální flóry tlustého střeva. 
  • Chrom je stopový prvek, který přispívá k normálnímu metabolizmu makroživin a k udržení normální hladiny glukózy v krvi.

NUTREND AMINO BCAA


Autor: Pilulka.cz

AMINO BCAA MEGA STRONG obsahuje 80 000 mg kvalitních esenciálních aminokyselin BCAA pro ochranu svalové hmoty a účinnou regeneraci. Tekutá forma zajišťuje optimální a rychlou vstřebatelnost.

Používejte BCAA a zajistíte tak ochranu svalové hmoty a podporu její regenerace a růstu.

ISOSTAR Long Energy


Autor: Pilulka.cz

Prášek Long Energy Endurance je přípravkem pro výrobu vysoce energetického isotonického nápoje. Byl navržen speciálně pro potřeby delších sportovních aktivit. Vyznačuje se zejména následujícími vlastnostmi:

  • Vynikající přísun energie díky významnému obsahu jednoduchých a složených karbohydrátů, které jsou nezbytné pro velmi dlouhé fyzické aktivity.
  • Optimální hydratace: pití před fyzickou aktivitou umožňuje optimalizaci zásob tekutin před startem.

Maximum Whey Protein Isolate


Autor: Pilulka.cz

Doplněk stravy pro sportovce.

Čokoládová příchuť.

Vieste Konopný protein


Autor: Pilulka.cz

100% naturální bio konopný protein je bohatým zdrojem rostlinných bílkovin (obsahuje všech dvacet dva aminokyselin vyskytujících se v přírodě, včetně osmi esenciálních). Je bohatý na vlákninu a obsahuje téměř dokonalou rovnováhu nenasycených mastných kyselin 3, 6 a 9.

NUTREND Carnitin


Autor: Pilulka.cz

100% čistý L-karnitin ve formě kapslí. Podporuje metabolismus tuků a zvýšení fyzického výkonu. Kapsle CARNITINE 1000 můžete užít také v kombinaci s jinými produkty na bázi kofeinu či synefrinu, jelikož obsahují pouze L-karnitin.

MyProtein Kešu máslo


Autor: Pilulka.cz

MyProtein Kešu máslo je skvěle chutnající přírodní zdroj bílkovin, sacharidů a tuků vyrobený z kešu oříšků (96 %).

Je výborným zdrojem bílkovin, vitamínu E a hořčíku. Adekvátní příjem hořčíku ze stravy přispívá svými příznivými účinky ke snížení únavy a vyčerpání, udržuje normální funkci bílkovin a svalové syntézy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).