Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Zmrzlé šípky na marmeládu klidně sbírejte, zmrzlým jablkům se raději vyhněte ovoce 15. 12. 2022 -
Právě teď rostou podzimní jedlé houby. Zkuste lakovku nebo čirůvky 16. 11. 2022 -
Kde je ještě možné koupit a kde pak ochutnat svatomartinskou husu? Svatomartinská husa 26. 10. 2022 -
Část pekáren nejspíš skončí, výběr chleba i dalšího pečiva bude menší pečivo 25. 10. 2022 1
Kde koupit pstruha a proč vlastně jíst i sladkovodní ryby ryby 24. 10. 2022 -
Zvěřinu si teď můžete koupit přímo od lesníků maso 12. 10. 2022 -
Hranolky z českých brambor jsou mnohem lepší než z holandských, tvrdí bramboráři brambory 6. 10. 2022 -
Nenechte se oklamat, kupujte jen skutečná povidla. Nebo si je snadno udělejte doma banány 5. 10. 2022 1
Budou děti ve školách dostávat krom kravského mléka i rostlinné nápoje? ČR 3. 10. 2022 4
Mikroplasty v pitné vodě: Je jich více v kohoutkové, nebo balené? děti 27. 9. 2022 -
Nesbírejte jen hřiby, dejte do košíku i skvělé ryzce. Uvaříte z nich tyhle pochoutky cibule 23. 9. 2022 -
Světlík lékařský uleví očím, navíc si z něj můžete vyrobit víno byliny 20. 9. 2022 -
Burgery a párky bez masa se musí jmenovat jinak, chtějí výrobci burger 14. 9. 2022 1
Urodilo se vám hodně rajčat? Připravte z nich studenou rajčatovou polévku polévka 24. 8. 2022 -
Co takhle dát si kefír nebo kefírovou zmrzlinu? zmrzlina 22. 8. 2022 -
Tuzemskou produkci vína ničí levné dovozy i zbytečná byrokracie vinařství 17. 8. 2022 -
Pro sběr ostružin v přírodě je nyní ideální doba. Proč byste měli vyrazit? borůvky 12. 8. 2022 -
Už jste zkusili salsicciu? Italskou syrovou klobásu využijete skvěle v kuchyni grilování 4. 8. 2022 1
Na Semilsku vyrábí unikátní Dopekový chléb. Je z kvasu a dopečete si ho doma chléb 29. 7. 2022 -
Už nevíte, co s houbami? Zkuste si z nich připravit koření houby 28. 7. 2022 -
Povinná evidence domácí drůbeže je nepřijatelná napříč EU. Platit nebude Drůbež 21. 7. 2022 -
Český chovatel vyprodukuje 1,5 tuny hmyzu pro gastronomii. Potenciál je však vyšší hmyz 20. 7. 2022 1
Obohaťte svůj jídelníček o kedlubny a zkuste třeba kedlubnové zelí cibule 15. 7. 2022 -
Studenti zemědělské univerzity získali unikátní centrum, budou vyrábět i vlastní značku potravin potraviny 12. 7. 2022 -
Biofarma Dráb sází na tradiční receptury, v nabídce má i kádéčko farma 4. 7. 2022 -
Proč ČR vyváží suroviny, které pak dováží zpracované zpět Výroba potravin 1. 7. 2022 3
Nová série ovocných pálenek spojuje řemeslné a výtvarné umění i charitu. A možná na ní zbohatnete alkohol 29. 6. 2022 -
Pomalu rostoucí kuřata: změní drůbežáři způsob chovů? kuře 23. 6. 2022 -
Hypoalergenní mléka pro děti – co způsobilo jejich výpadek? mléko 21. 6. 2022 -
Mrkev kupte malou a zbavte ji natě, radí předseda zelinářů mrkev 17. 6. 2022 -
Méně vody a lepší chuť – to jsou letošní rané brambory z ČR pěstování 13. 6. 2022 -
Krabice na pizzu, kelímky na nápoje. Rizikové látky jsou v obalech potravin, ve vodě i v jídle obaly potravin 8. 6. 2022 1
Soutěž o nejlepší mlékárenský výrobek vyhrála česká klasika mléko 3. 6. 2022 2
Kam až zajde zdražování chleba? chléb 2. 6. 2022 -
Zakázané ovoce? Komentář k informacím o pesticidech ovoce 31. 5. 2022 1
Přístroje poznají, i když vylijete kafe do rybníka. Jaká je čistota vody ke koupání? Voda 27. 5. 2022 -
Nabídka zdravých jídel je v ČR malá, návštěvníci restaurací je prý nechtějí Zdravá výživa 25. 5. 2022 -
ČR prokázalo nízkou spotřebu pesticidů, i potraviny máme „čisté“ pesticidy 20. 5. 2022 2
Polenta umí být mnohem víc než kaše z kukuřičné mouky polenta 18. 5. 2022 3
Proč je tak zdravé jíst ryby Zdravá výživa 13. 5. 2022 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).