Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora          

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Víno, po kterém nikdy nebolí hlava víno 23. 2. 2017 -
Proč je mražené maso horší než chlazené? maso 17. 2. 2017 3
Obchody nabízejí více dopékaného pečiva pečivo 14. 2. 2017 1
Bramborový chléb je chleba s bramborovou kaší chléb 8. 2. 2017 1
Mobilem změříte kvalitu potravin kvalita potravin 3. 2. 2017 1
Sbohem, Jiřáku. Zneužívání farmářských trhů pokračuje Farmářské trhy 1. 2. 2017 9
Imunitu posiluje i sexuální abstinence detoxikace 27. 1. 2017 16
Co s výslužkou ze zabijačky: dají se zabijačkové pochoutky zmrazit? maso 25. 1. 2017 5
Pochutnáváme si na přípravcích proti hmyzu? Stopy po insekticidech v jídle zůstanou bezpečnost potravin 20. 1. 2017 2
Nejlepší vitamíny na zimu – červená řepa a zelí vitaminy 18. 1. 2017 1
Brusel chtěl zakázat vinnou klobásu maso 13. 1. 2017 19
Ze všech neřestí je pití kávy tou nejmenší káva 11. 1. 2017 -
Kvůli EET skončí mnohé stánkové prodeje potravin Farmářské trhy 6. 1. 2017 18
Citronová tráva omezuje činnost ledvin Alternativní léčba 4. 1. 2017 4
Správná pálenka se má prodávat v čiré lahvi alkohol 30. 12. 2016 4
Hlavní rozdíl mezi světlou a tmavou tlačenkou je v krvi maso 28. 12. 2016 2
Naučíme vás vybrat kvalitní nealko nápoje na vánoční stůl nápoj 16. 12. 2016 1
Tohle je bižuterie s těžkými kovy. Jak se jí vyhnout nebezpečné výrobky 9. 12. 2016 -
Církev vyrábí potraviny: originální, bio a české české potraviny 25. 11. 2016 8
Říká amoleta a myslí palačinka recept 24. 11. 2016 1
Antibiotika v potravinách: nemáte se čeho bát antibiotika 18. 11. 2016 -
Jak poznat česká a čerstvá vejce vejce 16. 11. 2016 6
Je arabika lepší káva než robusta? káva 11. 11. 2016 15
Proč je zdravější pečivo dražší pečivo 9. 11. 2016 8
Sóju není třeba démonizovat, ale rizika představuje soja 4. 11. 2016 4
V obchodech budou rajčata pěstovaná bez půdy zelenina 2. 11. 2016 22
České mléko od zahraniční krávy mléko 28. 10. 2016 4
Rozinky: Velmi sladké, přitom dietní? ovoce 21. 10. 2016 4
Na podzim rostou jedlé fialové houby houby 19. 10. 2016 -
Radlery míří do propadliště pivních dějin pivo 14. 10. 2016 10
Co je tak super na superchlebu chleba 12. 10. 2016 -
Švestky čistí játra a ledviny švestky 7. 10. 2016 2
Geneticky modifikované mléko je totální nesmysl mléko 5. 10. 2016 71
Které sacharidy vadí dětem zdravá výživa 3. 10. 2016 4
Výrobci začnou snižovat v potravinách obsah cukru, soli nebo tuku kvalita potravin 29. 9. 2016 1
5 důvodů, proč jet na výlov rybníka ryba 23. 9. 2016 -
Oves a ovesné vločky: energie, která dlouho vydrží ovesné vločky 21. 9. 2016 1
Zdravější stravování ve školách není dražší zdravá výživa 16. 9. 2016 11
Antibakteriální mýdla rozhodně nepomáhají, naopak škodí kosmetika 14. 9. 2016 9
Pamlsková vyhláška dětem chutnat nebude dítě 5. 9. 2016 4